Леонід Краморенко написав: Теж згодний, я забігаю наперед - пройшло всього лише 9 століть і мої висновки передчасні стосовно образу
Цілком можливо, що ваші висновки все ж передчасні. Адже, якщо ми будемо речі називати своїми іменами, то побачимо, що того часу, коли створював свій проект герба Ю. Соломінський, послуговувалися різними засобами.
Леонід Краморенко написав:саме по цій іконі Соломинський і намалював гербовий варіант. Заради чого нам створювати нове зображення?
Ю. Соломінський обрав для створення герба Києва ікону, яка мала досить віддалений стосунок до архангела Михаїла. Вам не здається дивним, що ікона, на якій нібито зображений архистратиг (якщо порівняти із світським військом - то це головнокомандувач) має несподівано ліричну назву - “Ангел Золоті Власи”? А відповідь дуже проста. На іконі “Ангел Золоті Власи” зображений
архангел Гавриїл. З останніх книг, де згадується цей образ, назвемо: Лившиц Л. Русское искусство X–XVII веков. – М.: Трилистник, 2000. – С. 120-121.( Ангел «Златые власы». Архангел Гавриил. Икона. ХII век. ГРМ. Дерево, левкас, темпера. 48,8 х 38,8 х 2,8. Государственный Русский музей, Санкт-Петербург. Инв. № ДЖ-2115).
Леонід Краморенко написав:Чому Ви вважаєте, що втіленням сили, міці та твердості є гладіатор, що шматує мечем все підряд направо і наліво? Скоріше це символ владного свавілля, в якому ми живемо
Можливо, я чогось не розумію - підскажіть мені - але тут "гладіатора" не бачу.
- арх. мих..jpg (41.01 Кб) Переглянуто 25708 разів
Якщо ви сприймаєте таким чином одяг - то у таких обладунках зображали святого Юрія Змієборця, святих великомучеників воїнів Теодора Стратилата, Федора Тирона тощо. Зрештою, вас зацікавило і ви хочете використати зображення архистратига Михаїла на золотій монеті Національного банку. Проте, його за вашим визначенням, теж слід віднести до "гладіаторів".
Леонід Краморенко написав: Можливо ніжність та душевне тепло під час моління Творцю (архистратиг схиляє голову) і є той самий образ внутрішньої духовної сили і мужності?
Це абсолютно протилежна іконографія. (прошу вибачення за фото, наразі інших немає).
- арх. мих.2.jpg (48.32 Кб) Переглянуто 25708 разів
Зверніть увагу на поставу, одяг, атрибути. На основі цих зразків можливо спробувати доопрацювати старий /новий варіант Ю. Соломінського.