Доброго дня. Маю до усіх Вас одне велике прохання. Підскажіть будь-ласка походження мого прізвища Жидачек
Буду дуже вдячний.
zhyvchek написав: Підскажіть будь-ласка походження мого прізвища Жидачек.
ABG написав: суфікс -ек більш характерний для польських чи чеських антропонімів.
apss написав: Проф. Рымут фамилию Жидачек выводит от слова жид [еврей] + уменьшительный суфикс -ек.
ABG написав:Тоді це прізвище, радше всього, чеського походження.
zhyvchek написав: Підскажіть будь-ласка походження мого прізвища Жидачек.
zhyvchek написав:Може хтось має якуюсь інформацію, де можна пошукати про мій рід???
вуйко написав:Допоможіть із прізвищем Маценко. Це від слова "маца" чи від імені Мацей?
вуйко написав:Дякую. Підскажіть за якими принципами творяться польські прізвища, як їх розшифровувати? Я знаю, що прізвища утворювались від назв родових гнізд, ну а куди дівалось "старе" прізвище? Взагалі, де можна надибати матеріали по польській антропоніміці?
SVKM de L написав:Можна і я зпитаю?![]()
Така справа - мої родичі - маріупольські греки, а прізвище їх - Харабет (доречі, автор Донецького герба Єфим Вікторович Харабет мій далекий родич). Всі завжди вважали, що прізвище грецького походження. А от кілька днів тому, у новинах (це був репортаж про день обіймів) показали поважного віку пару з Івано-Франківщини, прізвище яких Карабет. І то, як вони говорили української, не залишає сумнівів, що вони українці.
Я помітив деякий зв"язок - Харабет-Карабет-Корибут і т.д. Може й справді ці слова походять один від одного, як вважаєте?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей