Що змінити в державній системі нагород (обговорення)

Ордени, медалі та почесні звання

Що змінити в державній системі нагород (обговорення)

Повідомлення Slavnik » 28 травня 2012, 20:39

Наградная система Украины, что необходимо изменить (тезисы)

Государственные:

1. Отменить всю ответственность, оставив наказание только за незаконное ношение государственных наград, планок, колодок и лент к наградам. Пример России 9 мая на Красной площади показал, что давно пора прекратить в стране колоны ряженых на 9 мая и пресекать незаконное ношение наград другими категориями, например, различными казаками.

2. Отменить все виды званий народных и заслуженных. Истинно народные артисты собирают за деньги концертные залы и стадионы, а для народных архитекторов есть премия в области архитектуры. Все остальные звания получают только для 25 процентной надбавки к зарплате и удостаиваются в большинстве работники получающие деньги с бюджета.

Оставить только звание мать-героиня и ... Рассмотреть вопрос о его трансформации в награду за воспитание детей для обеих родителей.

3. Ликвидировать непропорциональное соотношение орденов и медалей. Орденов много - медалей нет. Ввести три или четыре государственных награды - медали за труд.

4. Медаль «за працю и звытягу» из президентского знака поднять в ранг государственной.

5. Срочно ликвидировать диспропорцию по количеству награжденных: орденами должно быть награждено примерно в два три раза меньше чем медалями.

6. Ликвидировать все шейные награды, уже писал о ветеране Второй мировой с «колокольчиком» на шее.

7. В ордене Ярослава с пяти степеней сделать три, ликвидировав первую и ворую, остальные перенумеровать.

8. В ордене Богдана Хмельницкого вернуться на сто процентов к советскому дизайну и стандарту знаков ордена. Еще лучше - сделать орден одной степени - в таком варианте за образец взять советский Богдана второй степени.

9. Упразднить полностью шахтерский орден, чисто популистская награда, утвержденная для сиюминутной коньюктуры.

10. Не допустить принятия круглых "планок" для госнаград. В народе их данный проект прозвали пугавицами клоунов, аналогичное уже было с круглым вариантом депутатского значка в 1992 году.

11. Ввести планку (наример белого цвета) для горизонтального полного отделения государственных наград и всех остальных наград и суррогатов при ношении планок.

12. Ликвидировать диспропорцию в военных (силовых) наградах, которых очень много и трудовых- почти полное отсутствие, а основная нагрузка по награждению лежит на ордене «За заслуги».

13. Внести изменения в Конституцию, упразднив знаки отличия президента, - статус которых в шпагате, уже не ведомственная, но еще и не государственная.

14. Учреждение государственных наград и ИХ СТАТУТЫ устанавливать законом, описание награды и награждение - указами президента.

15. Наконец-то определить статус медалей, которые сотнями тысяч раздали наши президенты: медаль Жукова, медаль «60 років визволення України», 50, 60, 65 лет Победы. Например, в той же России они учреждены президентом как награды, а у нас просто награды, которыми награждают президенты, типа награда СНГ. (о позорной надписи на русском, в отличие от казахов, я уже писал)

16. Герой Украины: ведение единой миниатюры было весьма правильным в свое время, отменив две некудышние миниатюры. Может? Уже пришло время сделать и один орден (оставить Державу) и упразднить орден «Золота зирка». Заслуги и так отображаются в указе.

17. Формулировки указов делать понятными, не прятать заслуги за общими фразами. Тогда сразу станет понятным почему нардеп представлен к награде и получил ее за большую законотворческую работу, а он по статистике не внес ни одного законопроекта!

18. ВНЕСТИ НАСТУПНІ ЗМІНИ В ЗАКОН УКРАЇНИ «ПРО ДЕРЖАВНІ НАГОРОДИ»

В останній рік повноважень президента та останній рік повноважень Верховної Ради України президент не може видавати державних нагород та відзнак президента більше, ніж було вручено нагород середньостатистичне за останні п’ять років.

19. Медаль «За врятоване життя» - разделить на две награды, первая за спасение, а вторую учредить ЗА Благотворительность!!!

20. Комиссии по госнаградам при президенте рассматривать весь перечень кандидатур присланных губернатором, а также тех, кому отказал губернатор, но, на них подана апелляция инициатором награждения. Никому не известно вообще сколько представлений о награждении поступает из областей и министерств и сколько из них выносится на заседание Комиссии. Через решето пропускает не комиссии, а аппарат отдела наград.
Изменить наградной лист и ПРАВО ВЫДВИЖЕНИЯ – убрав монополию организаций. Пример: кто представляет к награждению безработного, спасшего жизнь? Он должен просить об этом голову местного совета?

21. Не награждать членов Комиссии государственными наградами во время выполнения ими своих полномочий, за год с апреля 2004, момента утверждения нового состава Комиссии, государственные награды получили члены Комиссии: Б.И.Олийнык - Герой Украины, Гришко - народный артист, за месяц до утверждения – Вакарчук, а потом через пол года был представлен к другой награде – комиссия отказала.(После чего Вакарчук всё –таки был награжден снова 28 августа 2006 года к годовщине Франко – комиссия вообще не рассматривала этот вопрос), а позже стал Героем Украины.

22. Не поддаётся логике существование трёх степеней наград За мужество, За заслуги, пяти степеней Ярослава Мудрого, так как (может у меня стереотип с советской системой, но там была логика, а в Украине нет) получение всех трёх степеней не приводит к переходу количества в качество. Пример, в СССР три награды, за исключением полководческих, (там это не надо было по рангу награждённых), а именно Орден Славы, орден Трудовой Славы, За службу Родине в Вооруженных силах СССР имели три степени и кавалеры трёх степеней ордена приравнивались к Герою СССР!!!!

23. Зачем существует вообще Комиссия, если кандидатуры не рассматриваются на заседание комиссии, а много лет подряд существует практика «обзвонов» членов Комиссии, для показухи и игры в демократию?

24. В отделе наград нет даже учета массовой раздачи орденов ветераном! В подтверждение этому решение, принятое на первом заседании Комиссии в 2005 году. Когда найденный орден (Богдана Хм) ветерана вернули в Кладовую наград, а НЕ ВЕТЕРАНУ, так как НЕ СМОГЛИ ОПРЕДЕЛИТЬ ПО НОМЕРУ ЧЕЙ ОРДЕН. Даже сейчас очень просто найти орден ветерана ВОВ, а здесь орден, выданный после 1999 года неизвестно чей. После такого решения весь отдел наград должен был быть уволен за непрофессионализм, халатность и неуважение к кавалерам наград!

В 2005 г работе отдел наград позволил себе вместо 500 000 награжденных в стране за 15 лет сообщить членам Комиссии, что их 35 тысяч. Не на много соврали (в более чем в 10 раз)!!!. И на основе цифры 35000 дали сравнение с награждениями в России.

25. Обновить сайт президента, где уже 8 лет не обновляется информация о наградной системе Украины…..

И последнее: В новом составе Комиссии нет НИ ОДНОГО СПЕЦИАЛИСТА В ОБЛАСТИ ФАЛЕРИСТИКИ и геральдики !!!! И это в комиссии по наградам!!!! Кому это выгодно – содержать непрофессиональную Комиссию?
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 травня 2012, 09:56

Ярило написав:1. Отменить всю ответственность, оставив наказание только за незаконное ношение государственных наград, планок, колодок и лент к наградам.

Слушна думка.
Ярило написав:2. Отменить все виды званий народных и заслуженных. Оставить только звание мать-героиня и ... Рассмотреть вопрос о его трансформации в награду за воспитание детей для обеих родителей.

Дійсно, давно час було це зробити. Однак у найближчі роки очікувати цього не варто. Відносно звання "Мати-героїня", так це також рудимент нагородної системи СРСР. Якщо вже скасовувати "Народних" і "Заслужених", треба і його скасувати. Трансформація звання "Мати-героїня" в нагороду для обох батьків за виховання дітей означатиме копіювання досвіду Росії, причому не надто вдалого.
Ярило написав:3. Ликвидировать непропорциональное соотношение орденов и медалей. Орденов много - медалей нет.

Абсолютно вірно!!! Обома руками за!
Ярило написав: 4. Медаль «за працю и звытягу» из президентского знака поднять в ранг государственной.

А смисл? Відповідно до Закону про державні нагороди президентські відзнаки визначено одним з видів державних нагород.
Ярило написав:5. Срочно ликвидировать диспропорцию по количеству награжденных: орденами должно быть награждено примерно в два три раза меньше чем медалями.

Правильно. Тільки як це зробити?
Ярило написав:6. Ликвидировать все шейные награды, уже писал о ветеране Второй мировой с «колокольчиком» на шее.

З якого такого дива?! Це класична європейська практика носіння вищих ступенів нагород. Якщо для ветеранів Другої світової вона виглядає незвичною, це ще не привід щось змінювати. Ми в Європу рухаємось, чи куди?
Ярило написав:7. В ордене Ярослава с пяти степеней сделать три, ликвидировав первую и ворую, остальные перенумеровать.

Для чого? П'ятиступенева структура вищого ордена держави найбільш доцільна, ще з наполеонівських часів існує і багатьма європейськими (і не тільки) державами запозичена. Чи Ви хвилюєтеся, що хтось не встигне за життя всі ступені отримати?
Ярило написав:8. В ордене Богдана Хмельницкого вернуться на сто процентов к советскому дизайну и стандарту знаков ордена. Еще лучше - сделать орден одной степени - в таком варианте за образец взять советский Богдана второй степени.

Здрасті, приїхали! Нічого, що СРСР 20 років тому розпався? Тим паче, що радянський та український орден Богдана Хмельницького - це абсолютно два різні ордени за критеріями нагородження.
Ярило написав:9. Упразднить полностью шахтерский орден, чисто популистская награда, утвержденная для сиюминутной коньюктуры.

От Вам би все скасувати! :lol: Ну навіщо? Простіше перейменувати на хрест і залишити один ступінь.
Ярило написав:10. Не допустить принятия круглых "планок" для госнаград. В народе их данный проект прозвали пугавицами клоунов, аналогичное уже было с круглым вариантом депутатского значка в 1992 году.

Це Ви про що? :shock: Якщо йдеться про розетки, то їх однозначно потрібно запровадити. А взагалі до ордена має додаватися три замінника: розетка (на цивільне вбрання), планка (на уніформу) та мініатюра (на вечірнє цивільне та військове вбрання). Не думаю, що Ви не знайомі з іноземним досвідом в цьому питанні.
Ярило написав:11. Ввести планку (наример белого цвета) для горизонтального полного отделения государственных наград и всех остальных наград и суррогатов при ношении планок.

Ну і що то буде? А якщо якійсь ряд неповний? Ніде в світі такого немає.
Ярило написав:12. Ликвидировать диспропорцию в военных (силовых) наградах, которых очень много и трудовых- почти полное отсутствие, а основная нагрузка по награждению лежит на ордене «За заслуги».

Та нічого подібного. Он орден "За мужність" навіть боксерам дають, який же він після того військовий! :lol: А орден "За заслуги" справді необхідно "розвантажити".
Ярило написав:13. Внести изменения в Конституцию, упразднив знаки отличия президента, - статус которых в шпагате, уже не ведомственная, но еще и не государственная.

Та нормальний у них статус, в законі прописаний. Просто питання, повязані з ними, слід унормувати і тоді все буде гаразд.
Ярило написав:14. Учреждение государственных наград и ИХ СТАТУТЫ устанавливать законом

Ой ні, тільки не це! :o Нашим народним обранцям тільки волю дай - такого понаписують! Статутами, як і малюнками й описами, повинні займатися фахівці, а не політики.
Ярило написав:16. Герой Украины: ведение единой миниатюры было весьма правильным в свое время, отменив две некудышние миниатюры. Может? Уже пришло время сделать и один орден (оставить Державу) и упразднить орден «Золота зирка». Заслуги и так отображаются в указе.

Якраз попередні мініатюри були більш-менш нормальні, а що зробили у 2002 р. - просто ганьба!
Звання Герой України взагалі необхідно скасувати як радянський пережиток.
Ярило написав:17. Формулировки указов делать понятными, не прятать заслуги за общими фразами. Тогда сразу станет понятным почему нардеп представлен к награде и получил ее за большую законотворческую работу, а он по статистике не внес ни одного законопроекта!

Логічно. Тільки от "паритися" ніхто не захоче - це ж треба буде підібрати формулювання, грамотно його викласти... Надто багато мороки. Така практика підійде хіба що для вищих ступенів орденів.
Ярило написав:18. ВНЕСТИ НАСТУПНІ ЗМІНИ В ЗАКОН УКРАЇНИ «ПРО ДЕРЖАВНІ НАГОРОДИ»
В останній рік повноважень президента та останній рік повноважень Верховної Ради України президент не може видавати державних нагород та відзнак президента більше, ніж було вручено нагород середньостатистичне за останні п’ять років.

Ага, це Ви хочете, щоб під кінець каденції Президент не почав масові роздачі? Наврядчи така норма пройде, а якщо й пойде, хто його проконтролює?
Ярило написав:19. Медаль «За врятоване життя» - разделить на две награды, первая за спасение, а вторую учредить ЗА Благотворительность!!!

Краще не ділити, а заснувати нову медаль за доброчинність, попутно внести змінии в положення про медаль "За врятоване життя".
Ярило написав:20. Комиссии по госнаградам при президенте рассматривать весь перечень кандидатур присланных губернатором, а также тех, кому отказал губернатор, но, на них подана апелляция инициатором награждения. Никому не известно вообще сколько представлений о награждении поступает из областей и министерств и сколько из них выносится на заседание Комиссии. Через решето пропускает не комиссии, а аппарат отдела наград.Изменить наградной лист и ПРАВО ВЫДВИЖЕНИЯ – убрав монополию организаций. Пример: кто представляет к награждению безработного, спасшего жизнь? Он должен просить об этом голову местного совета?

Думки слушні, тільки от Комісія держнагород і геральдики фізично не в змозі все розглянути. Тут всю систему подання змінювати треба.
Ярило написав:21. Не награждать членов Комиссии государственными наградами во время выполнения ими своих полномочий.

Все чудово, тільки хто після цього до Комісії погодиться увійти? :lol: А якщо раптом член Комісії подвиг здійснив?
Ярило написав:22. Не поддаётся логике существование трёх степеней наград За мужество, За заслуги, пяти степеней Ярослава Мудрого, так как (может у меня стереотип с советской системой, но там была логика, а в Украине нет) получение всех трёх степеней не приводит к переходу количества в качество. Пример, в СССР три награды, за исключением полководческих, (там это не надо было по рангу награждённых), а именно Орден Славы, орден Трудовой Славы, За службу Родине в Вооруженных силах СССР имели три степени и кавалеры трёх степеней ордена приравнивались к Герою СССР!!!!

Піддається. Просто дійсно має місце радянський стереотип. Ордени це не кришечки від пива - збери три і отримай пляшку!
Востаннє редагувалось Mykola Chmyr в 29 травня 2012, 17:08, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 травня 2012, 16:09

Ярило написав:23. Зачем существует вообще Комиссия, если кандидатуры не рассматриваются на заседание комиссии, а много лет подряд существует практика «обзвонов» членов Комиссии, для показухи и игры в демократию?

Насправді був період, коли Комісія дійсно розглядала нагородні документи. Але, за великим рахунком, не справа це для комісії - надто багато осіб подається до нагородження, на ретельний розгляд кожної кандидатури елементарно забракне часу. На наш погляд, на Комісії варто розглядати лише кандидатури на Героя України та вищих ступенів орденів (за винятком глав іноземних держав, все одно їх Президент нагороджує як хоче і кого хоче), щодо решти хай приймає рішення Глава держави і бере на себе всю відповідальність. По-нормальному при орденах варто заснувати орденські ради (думи), які б обирали гідних з числа поданих до нагородження.
Ярило написав: 24. В отделе наград нет даже учета массовой раздачи орденов ветераном! Даже сейчас очень просто найти орден ветерана ВОВ, а здесь орден, выданный после 1999 года неизвестно чей. После такого решения весь отдел наград должен был быть уволен за непрофессионализм, халатность и неуважение к кавалерам наград!

А що Вас дивує? Немає фахівців, от немає і обліку. А кому при нинішній-то владі фахівці потрібні - від них морока одна. Краще набрати слухняних і недалеких виконавців.
Ярило написав:25. Обновить сайт президента, где уже 8 лет не обновляется информация о наградной системе Украины…..

Що правда, то правда. Тільки мало хто це помічає. Зрештою, що заважає подати запит до Адміністрації?
Ярило написав:И последнее: В новом составе Комиссии нет НИ ОДНОГО СПЕЦИАЛИСТА В ОБЛАСТИ ФАЛЕРИСТИКИ и геральдики !!!! И это в комиссии по наградам!!!! Кому это выгодно – содержать непрофессиональную Комиссию?

Таки так, чого нема, того нема. Кому вигідно, питаєте? Відповідь, напевно, і самі знаєте - чиновникам Адміністрації, зокрема, управління держнагород та управління протоколу. Бачте, так працювати легше, ніхто не заважає потрібні рішення приймати.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Slavnik » 29 травня 2012, 16:35

Дякую за детальний аналіз!
Якось я звертався до Адміністрації з проханням оновити інформацію - непочули! Копія листа десь збереглась...

З Вашими думками можу погодитись, з деякими ні.
Точно не погоджуюсь з перейменуванням шахтарського ордену на хрест. - Ви увляете яка це буде образа для шахтарів? - І так ДОСТАТЬНЮ хрестів в їхній роботі!!!!


При існуванні старого типу мініатюри до орденів Держави та "Золота Зірка" ВЗАГАЛІ НІХТО І НІКОЛИ НЕ МІГ УПІЗНАТИ ГЕРОЯ УКРАЇНИ. (я вже приводив раніше в публікаціях на прикладі депутатського значка) , тут потрібко згадати і ромбік навчальних закладів.
ТЕПЕР ХОЧ МОЖНО ЗРОЗУМІТИ, ЩО БАЧИТЕ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.
Тому і повернення до Радянського Богдана - думаю потрібниМ- ЄДИНА РАДЯНСЬКА НАГОРОДА БЕЗ ІДЕОЛОГІЧНОЇ СИМВОЛІКИ ТА ЄДИНА З НАПИСОМ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 травня 2012, 17:30

Ярило написав:Якось я звертався до Адміністрації з проханням оновити інформацію - непочули! Копія листа десь збереглась...

Ну, тоді навіть не знаю, що порадити. :(
Ярило написав:При існуванні старого типу мініатюри до орденів Держави та "Золота Зірка" ВЗАГАЛІ НІХТО І НІКОЛИ НЕ МІГ УПІЗНАТИ ГЕРОЯ УКРАЇНИ. ТЕПЕР ХОЧ МОЖНА ЗРОЗУМІТИ, ЩО БАЧИТЕ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.

За великим рахунком, тепер ми можемо бачити "китайську копію" Героя Радянського Союзу. Фантазії вистачило аж на заміну кольору стрічки і розміщення Тризуба в центрі зірки. У казахів і то оригінальніше.
Ярило написав: Тому і повернення до Радянського Богдана - думаю потрібниМ- ЄДИНА РАДЯНСЬКА НАГОРОДА БЕЗ ІДЕОЛОГІЧНОЇ СИМВОЛІКИ ТА ЄДИНА З НАПИСОМ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!

А зірка, покладена в основу знака ордена? Все-таки особливого сенсу в поверненні до радянського дизайну немає - виходить, Українська держава настільки вже інтелектуально вбога, що неспроможна нічого іншого придумати. Крім того, виготовити орден настільки ж якісно, як за Союзу, вже не вийде, як наші виробники не старатимуться. Та й коштувати виготовлення буде набагато дорожче.
На наш погляд, варто змінити статут ордена, виключивши можливість нагородження ветеранів. За основу можна взяти статут польського ордена Військового Хреста, наприклад. Є також необхідність передбачити єдину стрічку для всіх ступенів, при цьому розмір знаків ІІ та ІІІ ступеня зменшити і зробити їх на стрічках. Другий ступінь від третього можна відрізняти, крім всього іншого, розеткою на стрічці.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення ABG » 29 травня 2012, 18:03

Ярило написав:2. Отменить все виды званий народных и заслуженных. Истинно народные артисты собирают за деньги концертные залы и стадионы, а для народных архитекторов есть премия в области архитектуры. Все остальные звания получают только для 25 процентной надбавки к зарплате и удостаиваются в большинстве работники получающие деньги с бюджета.
Оставить только звание мать-героиня и ... Рассмотреть вопрос о его трансформации в награду за воспитание детей для обеих родителей.

Я питання про відміну почесних звань порушував ще на самих початках - десь 1993 р., коли комісія ще називалася "зі заснування державних нагород". Аргументація в мене була проста: це рудимент радянської нагородної системи, коли Москва роздавала ордени та медалі, а Київ та інші республіканські центри - звання та грамоти. Пропонував, щоб замість звань запровадили відомчі нагороди як фахові відзнаки. Але "совок" є "совок" - звання не лише залишили, але ще й збільшили їх кількість.
Повторно питання скасування звань виникло 2005 р. Тоді його підтримало Міністерство культури (міністром була О. Білозір). На засіданні комісії, крім мене, цю пропозицію активно підтримав співак В. Гришко. Він, зокрема, у запропонованому для погодження списку для нагородження знайшов прізвище якоїсь актриси одного із київських театрів і сказав: "Я щотижня буваю в цьому театрі, але такої актриси не знаю! За що їй давати звання "заслуженої"?" Але різко проти ліквідації звань виступили "творчі спілки". Тому навіть на рівні комісії ці пропозиції не пройшли. А коли б і пройшли, то Верховна Рада однаково не внесла б таких змін у закон.

Щодо "матері-героїні", то не впевнений у потребі поширення на обох батьків. Тоді доведеться ще випускати знак "Отець-молодець" чи щось таке. :D
Документи стосовно цього звання робилися без жодних прорахунків, виключно на популізмі.
Я вже писав про те, як розглядалося цю справу на комісії та взагалі про це звання (див. тему: viewtopic.php?f=34&t=320). Виписували "план на рік" - нагородити 2000 матерів. Я тоді запитався: "Скільки є в Україні багатодітних матерів, які мають 5 і більше дітей і можуть претендувати на це звання?" Адже всі ці дані є по відділах соцзабезпечення! Ніхто мені не зміг дати відповіді, аж на наступному засідання повідомили, що ніби біля 25 тисяч. У нас виник невеликий скандал, бо з "лімітом" у 2 тисячі нагороджених на рік не всі матері дочекаються того звання і грошей. Чиновники впиралися, що у них малий штат і вони не встигають опрацьовувати нагородні листи. Тому вирішили, щоб підготовкою цих документів зайнялися обласні відділи нагород. До президентських виборів 2010 р. це вилилося у багатотисячні нагородження без виплати грошових винагород, які були передбачені указом Президента, але не були закладені до бюджету. Протягом 2010-2012 рр. вже здійснено кілька десятків тисяч нагороджень, що вказує на брехливість поданої членам комісії інформації про 25 тисяч претендентів. Як можна за таких умов взагалі говорити про якусь цивілізованість і нормальність у нагородній справі?
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення ABG » 29 травня 2012, 18:22

Mykola Chmyr написав:
Ярило написав:8. В ордене Богдана Хмельницкого вернуться на сто процентов к советскому дизайну и стандарту знаков ордена. Еще лучше - сделать орден одной степени - в таком варианте за образец взять советский Богдана второй степени.

Здрасті, приїхали! Нічого, що СРСР 20 років тому розпався? Тим паче, що радянський та український орден Богдана Хмельницького - це абсолютно два різні ордени за критеріями нагородження.

Я десь, здається, 1995 р. виступав на комісії з пропозицією, щоб Україна як правонаступник СРСР забрала у свою нагородну систему Орден Богдана Хмельницького. Але тут повистрибували хвацькі депутати. Один почав скиглити, що "нам нада прасіть Москву о разрешенії". Інший кричав, що це все "совєтське" і нам не потрібне. Результат ви знаєте.
Як на мене, то "потяг поїхав" і повороту до цього вже не може бути.
Mykola Chmyr написав:
Ярило написав:9. Упразднить полностью шахтерский орден, чисто популистская награда, утвержденная для сиюминутной коньюктуры.

От Вам би все скасувати! Ну навіщо? Простіше перейменувати на хрест і залишити один ступінь.

Погоджуюся, що таку державну нагороду слід скасувати. Повернути назад статус відомчої нагороди.
Але, очевидно, спершу треба мати цивілізовану владу, яка не грається у "замилювання" очей електорату.
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Slavnik » 29 травня 2012, 19:49

Mykola Chmyr написав:
Ярило написав:При існуванні старого типу мініатюри до орденів Держави та "Золота Зірка" ВЗАГАЛІ НІХТО І НІКОЛИ НЕ МІГ УПІЗНАТИ ГЕРОЯ УКРАЇНИ. ТЕПЕР ХОЧ МОЖНА ЗРОЗУМІТИ, ЩО БАЧИТЕ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.

За великим рахунком, тепер ми можемо бачити "китайську копію" Героя Радянського Союзу. Фантазії вистачило аж на заміну кольору стрічки і розміщення Тризуба в центрі зірки. У казахів і то оригінальніше.
Ярило написав: Тому і повернення до Радянського Богдана - думаю потрібниМ- ЄДИНА РАДЯНСЬКА НАГОРОДА БЕЗ ІДЕОЛОГІЧНОЇ СИМВОЛІКИ ТА ЄДИНА З НАПИСОМ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!

А зірка, покладена в основу знака ордена? Все-таки особливого сенсу в поверненні до радянського дизайну немає - виходить, Українська держава настільки вже інтелектуально вбога, що неспроможна нічого іншого придумати. Крім того, виготовити орден настільки ж якісно, як за Союзу, вже не вийде, як наші виробники не старатимуться. Та й коштувати виготовлення буде набагато дорожче.


Можливо й китайська копія, А ЯК ВАМ ОСЬ ЦЯ ВЕЛИКА НАГОРОДА ??? )))))

http://vto-orden.com.ua/catalog/award/z ... hornobilya

Стосовно зірки покладеної в основу радянського ордена Богдана..... Ваше ставлення до ордена "Золота Зірка" за героїчний вчинок Героя України?????
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 травня 2012, 22:07

Ярило написав:Можливо й китайська копія, А ЯК ВАМ ОСЬ ЦЯ ВЕЛИКА НАГОРОДА ??? )))))

А що тут скажеш? Комерційна цацка з ностальгійними мотивами.
Ярило написав:Стосовно зірки покладеної в основу радянського ордена Богдана..... Ваше ставлення до ордена "Золота Зірка" за героїчний вчинок Героя України?????

Таке ж негативне. Ні, п'ятипроменева зірка як така не є чимось поганим, але в даному конкретному випадку паралелі з радянською медаллю "Золота Зірка" більш ніж очевидні. Якщо вже так кортіло запровадити Героя, зробили би як в Грузії хоча б:
http://www.president.gov.ge/ru/Georgia/StateAwards/?
Приєднані файли
Heroy_Hruzii.jpg
Heroy_Hruzii.jpg (9.81 Кб) Переглянуто 32712 разів
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Slavnik » 30 травня 2012, 05:17

Весьма отрицательно отношусь к шейным наградам.
Сменилась эпоха, сменилась одежда, "балы, костюмы, вечера")))у нас нет преемственности шейных наград, которая существуют в Европе.
Награды нигде никто уже не носит, А ДОЛЖНЫ БЫ. Если награды не носят, тогда их и выдавать не нужно! - нужно выдавать деньги.
Наградная система должна быть такой, что человек мог бы одевать награды, а в повседневной жизни носить их атрибуты. Если всего этого нет - наградная система МЕРТВА. Работает только схема - представление - Указ - из рук в руки в коробочке. И ВСЁ. Больше никто никогда награду не одевает.
Так должно быть?
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 30 травня 2012, 10:12

Ярило написав:Весьма отрицательно отношусь к шейным наградам.

Ну, тут вже справа смаків, а про них, як відомо, не сперечаються.
Ярило написав:Сменилась эпоха, сменилась одежда, "балы, костюмы, вечера")))у нас нет преемственности шейных наград, которая существуют в Европе.
Насправді одяг не змінився настільки радикально, щоб не було можливості носити знаки орденів на шийних стрічках. Відносно відсутності спадковості теж не все так однозначно - згадаймо хоча б зірки маршалів та генералів армії часів СРСР, які були на шийних стрічках, а також нинішню Зірку генерала армії України. Звісно, культуру носіння нагород треба прищеплювати, хоч це непросто.
Ярило написав:Награды нигде никто уже не носит, А ДОЛЖНЫ БЫ. Если награды не носят, тогда их и выдавать не нужно! - нужно выдавать деньги.
Ну чому ж? Якщо подивитися телерепортажі, присвячені святковим заходам, нагороди на людях побачити можна. Звісно, носити повнорозмірні знаки нагород в повсякденному житті - нонсенс, особливо для цивільних осіб.
Ярило написав:Наградная система должна быть такой, что человек мог бы одевать награды, а в повседневной жизни носить их атрибуты. Если всего этого нет - наградная система МЕРТВА.

Цілком з Вами згоден. Тож насамперед слід продумати "замінники" нагород для повсякденного носіння.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Krutyvus » 31 травня 2012, 14:45

Ярило написав:Весьма отрицательно отношусь к шейным наградам.
Сменилась эпоха, сменилась одежда, "балы, костюмы, вечера")))у нас нет преемственности шейных наград, которая существуют в Европе.
Награды нигде никто уже не носит, А ДОЛЖНЫ БЫ. Если награды не носят, тогда их и выдавать не нужно! - нужно выдавать деньги.
Наградная система должна быть такой, что человек мог бы одевать награды, а в повседневной жизни носить их атрибуты. Если всего этого нет - наградная система МЕРТВА. Работает только схема - представление - Указ - из рук в руки в коробочке. И ВСЁ. Больше никто никогда награду не одевает.
Так должно быть?

Колись царі теж нагородні рублі давали. То шо, герой за гроші геройствує? :twisted:
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Slavnik » 31 травня 2012, 15:15

ПРАВИЛЬНО,
КОГДА ЦАРИ СТАЛИ ЖМОТАМИ - ОНИ СТАЛИ ВМЕСТО ДЕНЕГ МЕДАЛЬКИ РАЗДАВАТЬ.....
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Krutyvus » 01 червня 2012, 11:38

Тоді картина маслом: Президент Янукович вручає срібний двістігривневенник на білосиній стрічці Прем"єр-міністру Азарову. :lol:
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Oskar » 01 червня 2012, 15:49

А може взагалі в нагородній системі перейти на натуральні продукти: одному - ящик бананів, іншому - мішок гречки, ще іншому - 20 пачок "Верховини". :mrgreen:
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Що змінити в державній системі нагород

Повідомлення Mykola Chmyr » 01 червня 2012, 16:30

Якщо так піде далі, тема має всі шанси перекочувати до розділу "гумор".
Зрозуміло, що наше обговорення порушених проблем навряд чи щось змінить, але чи не варто все ж поговорити про це серйозно?
Напевно, у багатьох форумчан є власні погляди як на систему державних нагород, так і на їх зовнішній вигляд. Було б чудово, якби вони були висловлені.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Далі

Повернутись в Державні нагороди та відзнаки президента

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron