ПЦУ - емблема

Символи Православної Церкви України та інших православних церков

ПЦУ - емблема

Повідомлення ABG » 02 лютого 2019, 22:05

Емблема на сторінці в ФБ
ПЦУ.jpg
ПЦУ.jpg (39.83 Кб) Переглянуто 21267 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Православна церква України

Повідомлення ABG » 23 лютого 2020, 23:31

Зображення
Автор логотипу ПЦУ Чекаль про проєкт для правнучки Мони Лізи, «хіпі» в каліграфії і про те, що не так з гривнею
23 лютого 2020
Ярослава Трегубова
[...]
Про створення графічного дизайну ПЦУ і український стиль
– Ви розробляли графічний стиль Об’єднавчого собору і Православної церкви України. Хто до вас звернувся і що цьому передувало?

– Один із проєктів, який був важливим для того, щоб у мене склалося бачення графічного образу Української церкви, був молитовник, який ми кілька років тому випустили під редакцією священика Андрія Дудченка. Проєкт об’єднав українців різних православних конфесій, які мали бажання молитися українською мовою.

Був розроблений шрифт на основі написів у Софії Київській, я зробив багато малюнків, пов’язаних як із візантійською традицією, так і з українським бароко.

Я багато працював і товаришував із парафіянами і священниками УПЦ (МП), які прагнули єдності з Константинополем і автокефалії української церкви, до речі, потім разом з ними я перейшов до ПЦУ. Крім того, я періодично щось робив для грецьких церков і патріарха Константинопольського. Тому я був художньо й морально підготовлений до того моменту, коли надійшло замовлення зробити логотип до Об’єднавчого собору.

– Коли ви працювали над графічним дизайном ПЦУ, які завдання перед вами ставили чи які ви, можливо, ставили самі перед собою?

– У моїй роботі я намагався об’єднати візантійську й українську кириличну традицію. У логотипі можна помітити барокові елементи, фрагменти грецького монументального письма, в’язі, також я використав декоративне оздоблення храму.

Звичайно, головний образ Софії – Оранта – став і головним образом логотипу, як символ заступництва Божої Матері за Україну. Я зробив векторний малюнок на основі моїх фотографій мозаїки й намагався вплести Оранту в квітучий хрест.

https://www.radiosvoboda.org/a/30444078 ... zOOXUPYc0E
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів


Повернутись в Православна Церква України та інші православні церкви

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей