Відзнаки Львівської обласної ради та ОДА

Колари, нагрудні знаки та значки, запроваджені місцевими радами

Відзнаки Львівської обласної ради та ОДА

Повідомлення ABG » 20 квітня 2010, 22:07

Відзнака "90 років Західно-Української Народної Республіки",
заснована обласною радою 2008 р.

90_ZUNR.jpg
90_ZUNR.jpg (23.96 Кб) Переглянуто 31639 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Львівської обласної ради

Повідомлення ABG » 20 квітня 2010, 22:43

Відтепер Львівська обласна рада має дві нагороди - "Подяку обласної ради" та "Відзнаку обласної ради"
2008-10-21
Відповідно до розпорядження голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника від 30 липня 2008 року № 1470 змінено порядок відзначення кращих представників громади Львівщини, які досягли значних успіхів у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності. Відтепер засновані нагороди Львівської обласної ради - "Подяка обласної ради" та "Відзнака обласної ради". Іншими нагородами Львівська обласна рада громадян не відзначає.
Відзнака обласної ради - це письмовий текст відзнаки і пам’ятний знак. Цю нагороду засновано для нагородження за особливо вагомі здобутки, визначні особисті заслуги, за мужність і відвагу та ін. Нагородження цією відзнакою проводяться одноразово.
Подяка - письмовий текст, виготовлений на спеціальному бланку ЛОР. Цією відзнакою нагороджують за вагомі здобутки.
Клопотання про нагородження цими нагородами голові ЛОР вносять постійні комісії ЛОР, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадські об’єднання. Попередній розгляд матеріалів проводить комісія ЛОР з нагородження, яку очолює заступник голови ЛОР Микола Горинь. Рішення про нагородження приймає голова ЛОР або особа, яка виконує його обов’язки. Відзнаку вручає голова ЛОР або інші уповноважені особи в урочистій обстановці.
Цими нагородами не можуть бути нагороджені особи, які визнані судом винними в скоєнні злочину і судимість яких не погашена згідно з чинним законодавством.

(http://www.oblrada.lviv.ua/novyny.php?rik=2008&mouns=10)

лист_ЛОР.jpg
лист_ЛОР.jpg (39.39 Кб) Переглянуто 11558 разів
знак_ЛОР.jpg
знак_ЛОР.jpg (9.51 Кб) Переглянуто 11558 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Відзнака на честь 70-ї річниці УПА

Повідомлення Krutyvus » 14 жовтня 2012, 18:43

Відзнака на честь 70-ї річниці УПА
14.10.2012
Заснована Львівською ОблРадою
Львівська обласна рада заснувала почесну відзнаку «70-річчя створення УПА»
З метою належного вшанування вояків УПА та на виконання рішення обласної ради (№ 339 від 20 грудня 2011 р.) про проголошення 2012 року роком УПА, депутати затвердили положення про почесну відзнаку «70-річчя створення Української Повстанської Армії». Таке рішення було прийнято на сесії Львівської обласної ради 12 вересня.
Відповідно до цього положення, Почесною відзнакою нагороджуватимуться учасники національно-визвольної боротьби українського народу, а також державні, політичні, громадські діячі, науковці, письменники та активні учасники українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.
http://hetmanec.livejournal.com/38640.html
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Відзнаки Львівської обласної ради

Повідомлення ABG » 14 жовтня 2012, 19:17

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
XХІІ сесія VI скликання
РІШЕННЯ № 581
від 12 вересня 2012 року

Про затвердження Положення про почесну відзнаку "70-річчя створення Української Повстанської Армії"

З метою належного виконання рішення обласної ради від 20.12.2011 № 339 "Про проголошення 2012 року Роком Ярослава Стецька, Роком УПА, Роком Йосипа Сліпого, Роком Олекси Новаківського", керуючись статтею 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і враховуючи висновок постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації, Львівська обласна рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про почесну відзнаку "70-річчя створення Української Повстанської Армії", що додається.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації (О. Шейка).

Голова обласної ради Олег ПАНЬКЕВИЧ


Затверджено
рішенням сесії обласної ради
від 12 вересня 2012 року № 581

ПОЛОЖЕННЯ про почесну відзнаку "70-річчя створення Української Повстанської Армії"

1. Почесну відзнаку "70-річчя створення Української Повстанської Армії" (далі – Почесна відзнака) засновано Львівською обласною радою до 70-літнього ювілею від дня створення Української Повстанської Армії.
2. Почесною відзнакою нагороджуються учасники національно-визвольної боротьби українського народу, а також державні, політичні, громадські діячі, науковці, письменник та активні учасники українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.
3. Почесну відзнаку носять на грудях зліва.
4. Почесна відзнака виготовляється у двох рівнях та кріпиться до стрічки Почесної відзнаки (аверс, реверс та стрічка відзнаки зображені в додатку до Положення).
5. Подання про нагородження Почесною відзнакою здійснюється органами місцевого самоврядування, оргкомітетом з відзначенням у 2012 році Року УПА, ветеранськими й громадськими організаціями області.
6. Рішення про нагородження Почесною відзнакою приймається постійними комісіями з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ, з питань депутатської діяльності, етики та регламенту обласної ради і затверджується президією Львівської обласної ради.
7. Клопотання про нагородження Почесною відзнакою має містити такі відомості про осіб: прізвище, ім'я, по батькові; місце проживання; документ, що засвідчує статус особи; характеристику із зазначенням заслуг номінанта.
8. На підставі рішення президії Львівської обласної ради видається розпорядження голови Львівської обласної ради про нагородження Почесною відзнакою.
9. Вручення Почесної відзнаки здійснюється під час урочистої церемонії головою Львівської обласної ради за участю ветеранських і громадських організацій.
10. Разом з Почесною відзнакою вручається посвідчення.
11. Облік, реєстрація нагороджених Почесною відзнакою й належне оформлення посвідчень здійснюється відділом кадрової роботи та нагород Львівської обласної ради.

70rokiv_UPA.JPG
70rokiv_UPA.JPG (7.7 Кб) Переглянуто 30862 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Львівської обласної ради

Повідомлення Mykola Chmyr » 15 жовтня 2012, 14:30

Чесно кажучи, могли б щось цікавіше придумати. Ну, і Тризуб правильно зобразити.
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Відзнаки Львівської обласної ради

Повідомлення ABG » 08 грудня 2016, 13:38

Сувенірна «незалежність» Львівської облради ціною у 60 грн
7 Грудня 2016, Андрій БОЛКУН

Улітку цього року керівництво Львівської обласної ради неодноразово вручало медалі «25 років Незалежності України». Ними нагороджували військових, громадських діячів і навіть іноземців. Але, як виявилося, ця нібито «нагорода» обласної ради не має жодного офіційного статусу, а є звичайнісіньким сувеніром.

27 липня управління майном спільної власності Львівської обласної ради оголосило аукціон, предметом закупівлі якого були 100 медалей. До оголошення додали вимоги та чорно-біле (!) зображення майбутньої нагороди. На лицевому боці медалі має бути зображення елементів державної символіки та напис «25 років Незалежності України». Основний матеріал медалі – латунь, а герб виготовлено з нейзильберу.

Можна лише порадіти за обласну раду, яка знайшла кошти й вирішила такою пам’ятною медаллю вшанувати людей, що доклалися до здобуття Україною незалежності. Власне, у своєму запиті я попросив копію рішення облради про заснування цієї нагороди та положення, відповідно до якого відбувається процедура нагородження. Ну й поцікавився авторськими правами на цей художній виріб.

А поки чекав на відповідь, тендер на виготовлення медалі виграло ТОВ «Виробнича компанія «Знак» з Дніпра. З трьох фірм вона запропонувала найменшу ціну – за 100 медалей 8600 гривень. Хоча загалом очікувана вартість замовлення становила 12 тис. грн.

Але, як з часом виявилося, зазначена медаль «25 років Незалежності України» не має жодного юридичного чи офіційного статусу. Рішення про її заснування депутати Львівської обласної ради не ухвалювали. Усне доручення про виготовлення цієї «нагороди» надійшло управлінню майном від голови обласної ради. Жодних авторських прав на зображення медалі також не існує. У відповіді, яку я отримав на свій запит, було зазначено, що згадана медаль «належить до сувенірної продукції» і її видають на підставі відповідного доручення голови Львівської обласної ради, а отже, «порядок використання медалі не передбачає окремого положення».

Отакої! Виходить, що Олександр Ганущин від імені обласної ради помпезно вручав… сувеніри? До відповіді на мій запит долучено також листи від військових частин Львівського гарнізону та громадських організацій, які просять «підтримати клопотання щодо нагородження відзнакою Львівської обласної ради – ювілейною медаллю «25 років незалежності України». Народ навіть подумати не міг, що це не відзнака, а дешевий сувенір. Здивувало, що одна військова частина просила нагороди з нагоди 77-ї річниці з дня її створення (тобто з 1939 року). Треба ж було до такого додуматися, щоб нагороджувати військовослужбовців частини, яка гордо говорить, що вона родом із СРСР (ну точно не з панської Польщі) медаллю «25 років незалежності України»! Але голова обласної ради, який вважає себе патріотом та націоналістом, без вагань підписує доручення про забезпечення сувенірною продукцією (медаль «25 років Незалежності України» з футляром – 7 штук) для вручення військовослужбовцям згаданої частини.

Такими ж «фейковими» медалями нагороджено керівництво Злученого українсько-американського допомогового комітету зі Сполучених Штатів Америки, президента Ларису Кий та віце-президента Мотрю Бойко, п’ятьох членів Спілки безквартирних ветеранів Афганістану у Львівській області та багатьох інших людей. До речі, прізвища та імена 40 нагороджених відомі. Кому ж вручили 60 інших сувенірів – таємниця.

Між іншим, ціна однієї медалі – 60 гривень. У комплект також входить футляр вартістю 26 гривень, що становить аж 43% суми самого сувеніра. Ось така дешева вийшла сувенірна «незалежність» Львівської обласної ради. Але для особистого піару її керівництва все підходить. Особливо коли це за бюджетні гроші.

http://leopolis.news/suvenirna-nezalezh ... -u-60-grn/

medalka.jpg
medalka.jpg (44.54 Кб) Переглянуто 29416 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Львівської обласної ради

Повідомлення ABG » 02 лютого 2021, 00:40

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
V сесія VI скликання
РІШЕННЯ № 104
від 05 квітня 2011 року

Про затвердження Положення про Почесну відзнаку
"Пам'яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча"


З огляду на проголошення отця Омеляна Ковча блаженним священномучеником Української Греко-Католицької Церкви та його великі заслуги в розбудові Української держави й на ниві міжконфесійного і міжнаціонального порозуміння, на підставі пункту 2. 2 рішення Львівської обласної ради від 03. 03. 2009 р. № 828 "Про вшанування пам'яті блаженного отця Омеляна Ковча", керуючись частиною 2 статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи висновки постійних комісій з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму і з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном, Львівська обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про Почесну відзнаку "Пам'яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча" згідно з додатком.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму (О. Шейка) і з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном (П. Хобзей).

Голова обласної ради Олег ПАНЬКЕВИЧ

Додаток
до рішення обласної ради
від 05 квітня 2011 р. № 104

ПОЛОЖЕННЯ
про Почесну відзнаку “Пам'яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча”


1. Почесну відзнаку "Пам'яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча " (далі – Почесна відзнака) засновано Львівською обласною радою та Львівською облдержадміністрацією з огляду на проголошення отця Омеляна Ковча блаженним священномучеником Української Греко-Католицької Церкви та його великі заслуги в розбудові Української держави та на ниві міжконфесійного і міжнаціонального порозуміння.
2. Почесною відзнакою нагороджуються особи, що зробили значний внесок у душпастирство, міжконфесійне і міжнаціональне порозуміння, учасники національно-визвольної боротьби українського народу, а також державні, політичні, громадські діячі, науковці, іноземні громадяни й активні учасники українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.
3. Почесну відзнаку носять на грудях зліва.
4. Почесна відзнака виготовляється в одному рівні та кріпиться до стрічки Почесної відзнаки.
- Аверс відзнаки: Перший рівень – хрест з променями 40х40 мм; вінок діаметром 25 мм; латунь; гаряча емаль; гальванічна позолота. Посередині – барельєф блаженного священномученика отця Омеляна Ковча. Хрест в основі – зелена емаль, позолочені промені.
- Реверс відзнаки: Гладка поверхня металу, позолочена, з викарбуваним текстом: "Пам'яті блаженного священномученика отця Омеляна Ковча 1884–1944, викарбувані номери відзнаки.
- Стрічка відзнаки виготовлена з тканини зеленого кольору; шириною 40 мм, складена вдвоє, лицьова висота 55 мм. Стрічка кріпиться до відзнаки металевим кільцем діаметром 10 мм.
5. Клопотання про нагородження Почесною відзнакою здійснюють органи державної влади, місцевого самоврядування, церковні й громадські організації області.
6. Клопотання про нагородження Почесною відзнакою має містити такі відомості про осіб: прізвище, ім’я, по батькові; місце проживання; документ, що засвідчує статус особи; характеристику.
7. Рішення про нагородження Почесною відзнакою приймає президія Львівської обласної ради.
8. На підставі рішень президії Львівської обласної ради та комісії з державних нагород при Львівській облдержадміністрації голова Львівської обласної ради видає розпорядження про нагородження Почесною відзнакою.
9. Почесну відзнаку (разом із посвідченням) вручає голова Львівської обласної ради та голова Львівської обласної державної адміністрації під час урочистої церемонії за участю депутатів та громадськості.
10. Підготовку документів для розгляду на президію, облік, реєстрацію нагороджених Почесною відзнакою й належне оформлення посвідчень здійснює відділ кадрової роботи та нагород Львівської обласної ради та головне управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

В.о. керуючого справами (керівника справ) обласної ради Лілія ЛИСИХ


Ковч.jpg
Ковч.jpg (9.71 Кб) Переглянуто 8655 разів
Ковч_2.jpg
Ковч_2.jpg (26.84 Кб) Переглянуто 8655 разів
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Львівської обласної ради та ОДА

Повідомлення Mykola Chmyr » 15 серпня 2021, 21:25

Львівська обласна рада заснувала Почесну відзнаку «30 років незалежності України»

13.07.2021

До 30-ї річниці незалежності України на Львівщині заснували Почесну відзнаку Львівської обласної ради «30 років незалежності України».

Відповідне рішення ухвалила обласна рада сьогодні, 13 липня, під час сесійного засідання.

Почесною відзнакою нагороджуватимуть учасників національно-визвольної боротьби українського народу, а також державних, політичних, громадських діячів, науковців, іноземних громадян й активних учасників українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.

Подання про нагородження Почесною відзнакою здійснюватимуть органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, організаційний комітет з підготовки святкування 30-ї річниці незалежності України, ветеранські й громадські організації Львівської області, а також постійні депутатські комісії обласної ради.

ЛОР_2021.jpg
ЛОР_2021.jpg (13.65 Кб) Переглянуто 7124 разів

https://lvivoblrada.gov.ua/news/lvivska ... Wb1_J-tZUE
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Відзнаки Львівської обласної ради та ОДА

Повідомлення ABG » 16 серпня 2021, 08:17

Рішення VI сесії Львівської обласної ради VIІІ скликання № 185 від 13 липня 2021 р. "Про Почесну відзнаку Львівської обласної ради «30 років Незалежності України»":
https://www.lvivoblrada.gov.ua/public/v ... /6/185.pdf
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Відзнаки Львівської обласної ради та ОДА

Повідомлення Mykola Chmyr » 29 листопада 2022, 19:16

Львівська обласна рада

З нагоди відзначення у 2022 році #80_річчя_створення_УПА, Львівська обласна рада заснувала Почесну відзнаку «80-річчя від дня створення Української повстанської армії».
Цією нагородою відзначаються учасники національно-визвольної боротьби українського народу, учасники сучасної російсько-української війни, а також державні, політичні, громадські та релігійні діячі, науковці, іноземні громадяни й активні учасники українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну, зміцнюють її обороноздатність.

Відтак сьогодні у сесійній залі обласної ради урочисто відзначили Почесними відзнаками Львівської обласної ради «80-річчя від дня створення Української повстанської армії» видатних діячів Львівщини.

Зокрема:
ТРИЛЬОВСЬКУ (ШУХЕВИЧ) Марію-Софію Романівну – доньку Головного командира УПА Романа Шухевича;
ПЕТРУЩАКА Миколу Якимовича – станичного Самбірської станиці Всеукраїнського братства вояків УПА ім. Генерала Чупринки-Шухевича;
ВИСОЧАНСЬКОГО Олега Ярославовича – українського військового, старшого лейтенанта Збройних сил України, директора КЗ ЛОР «Будинок воїна», представника Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів у Львівській області;
ГНАТЕНКА Миколу Григорович – директор-художній керівник КЗ ЛОР «Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича»;
ГУСАРА Юрія Володимировича – начальника КЗ ЛОР «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут»;
ПАРУБІЯ Володимира Івановича – голову проводу Львівського Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби, директора КЗ ЛОР «Львівський обласний будинок учителя»;
ПОСІВНИЧА Миколу Романовичу – українського історика і громадського діяч, кандидата історичних наук, члена редакційної колегії наукового збірника «Український визвольний рух», редакційної ради «Літопис УПА»;
РОМАНЮКА Миколу Васильовича – українського історика та громадського діяча, кандидата історичних наук, завідувача відділу новітньої історії Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України, головного редактора видавництва «Літопис УПА»;
СОДОМОРУ Андрія Олександровича – письменника, перекладача, члена Національної спілки письменників України;
СОЛЯРА Ігоря Ярославовича – директора Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України, доктора історичних наук;
КОВАЛЬ Любу Володимирівну – старшу наукову співробітницю відділу «Музей Визвольної боротьби України» КЗ ЛОР «Львівський історичний музей»;
КОЧЕРГІНУ Світлану Василівну - старшу наукову співробітницю відділу «Музей визвольної боротьби України» КЗ ЛОР «Львівський історичний музей».
АНТОНЯКА Юрія Тарасовича – голову Секретаріату Львівської обласної організації Конгресу Українських націоналістів; члена правління ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього»; член правління ГО «Громадська варта», громадського діяча.
«Сьогодні ми віддаємо шану патріотам, учасникам російсько-української війни та усім борцям за Україну, які воювали за нашу незалежність, свободу, демократичну, та суверенну українську державу. Вони сьогодні є гранітом і фундаментом української нації і нашого майбутнього», - зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.


https://www.facebook.com/lvoblrada/post ... 5Mo7rAeVUl

29.11.22-зм.jpg
29.11.22-зм.jpg (42.31 Кб) Переглянуто 3620 разів
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3952
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ


Повернутись в Відзнаки органів місцевого самоврядування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей