Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франка

Церковні відзнаки та нагрудні знаки різних організацій і товариств

Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франка

Повідомлення ABG » 27 січня 2016, 16:38

У Києві оголосили конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франка
27.01.2016

Міжнародний фонд Івана Франка оголошує про початок конкурсу на кращий ескіз знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка.

До участі в конкурсі запрошуються усі бажаючі чиї роботи надійшли на електронну адресу Фонду (frankofund@ukr.net) з поміткою «ескіз» в період з 15 лютого по 15 березня 2016 року включно.

Як проінформував директор Фонду Ігор Курус, для учасників конкурсу встановлюється 3 премії. Призовий фонд становить 10,0 тисяч гривень -це 1-а премія; 2-а премія — 5,0 тис.грн.; 3-я премія — 3,0 тис.грн.

«Нагрудний знак та фігурна колодки мають відображати українську традицію фалеристики, а окремі елементи (орнамент, кеглі, фон) – приналежність до наукової творчості Івана Франка, часу та місця його життєдіяльності », – зауважив Ігор Курус.

У свою чергу, Голова Правління Фонду – внук Івана Франка Роланд Франко висловив сподівання, що Премія займе достойне місце у міжнародній спільноті, а знак Лауреата Премії будуть носити провідні науковці світу у галузі суспільно-гуманітарних наук та україністики.

Детальна інформація про конкурс, а також вимоги до ескізу знака містяться на сайті Міжнародного фонду Івана Франка за посиланням http://www.frankoprize.com.ua.

Міжнародний фонд Івана Франка – недержавна благодійна організація. Діяльність Фонду спрямована на підтримку розвитку україніки та суспільних наук, просування та популяризація наукового та творчого доробку Івана Франка. Першочерговим і основним завданням Фонду є заснування та реалізація Міжнародної Премії Івана Франка та сприяння її світовому визнанню. Премія започаткована Міжнародним фондом І.Франка, який було створено у червні 2015 року за ініціативи внука Великого Каменяра – Роланда Франка. Наукові роботи на здобуття премії приймаються з 1 лютого до 1 квітня 2016 року.

http://frankoprize.com.ua/index.php/uk/
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення ABG » 27 січня 2016, 16:39

ПОРЯДОК проведення конкурсу на кращий ескіз знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка

Загальна частина
1. Програму та умови проведення конкурсу на кращий ескіз знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка (далі — Конкурс), розроблено з метою визначення кращого конкурсного проекту знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка.
2. Знак лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка встановлюється для відзначення осіб, які Міжнародним журі визнані лауреатами Міжнародної премії імені Івана Франка у двох номінаціях: за вагомий внесок у розвиток україністики та за визначний особистий внесок у розвиток соціально-гуманітарних наук.
3. Конкурс проводиться з метою визначення кращого ескізу знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка (далі — ескіз).
4. Відповідальним за проведення Конкурсу, організаційне та методичне забезпечення Конкурсу здійснює БО «Міжнародний фонд Івана Франка» (далі – Фонд).

Строки проведення Конкурсу
5. Конкурс проводиться з 27 січня по 25 березня 2016 року.
6. Прийом конкурсних робіт проводиться з 15 лютого по 15 березня 2016 року.
7. Підведення підсумків Конкурсу — до 25 березня 2016 року.

Комісія з проведення Конкурсу
8. Для визначення переможців та з метою забезпечення об’єктивної оцінки результатів Конкурсу формується комісія з проведення конкурсу на кращий ескіз знака лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка (далі — Комісія).
9. Комісія формується з числа фахівців із нагородної справи, геральдики, фалеристики та франкознавства.
10. Склад Комісії затверджується Фондом.
11. Засідання Комісії є правомочним, якщо у ньому беруть участь не менше 2/3 його складу. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів від загальної кількості його членів, які беруть участь у засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови Комісії є вирішальним. Рішення Комісії є остаточним.
12. Члени Комісії участі у Конкурсі не беруть і не мають права консультувати учасників Конкурсу.
13. Комісія не розглядає проектні пропозиції:
— подані після закінчення встановленого терміну;
— такі, що не відповідають умовам Конкурсу.

Учасники та умови проведення Конкурсу
14. У Конкурсі можуть брати участь усі бажаючі. До участі у Конкурсі допускаються роботи, що надійшли на електронну адресу (frankofund@ukr.net) або поштову адресу Фонду з поміткою «ескіз» (01034, м. Київ, вул. Володимирська, 48а, оф.15) в період з 15 лютого по 15 березня 2016 року включно.
15. Для учасників Конкурсу встановлюються 3 премії:
1-а премія — 10,0 тис.грн.;
2-а премія — 5,0 тис.грн.;
3-я премія — 3,0 тис.грн.
2-а та 3-я премії можуть не присуджуватися за рішенням Комісії.
Комісія може запропонувати кільком учасникам спільно доопрацювати відзначені проекти.
16. Критеріями відбору ескізів знака, поданих на Конкурс, є:
– відповідність фалеристичним та зазначеним нижче вимогам;
– оригінальність;
– функціональність.
17. Вимоги до знака:
– знак не повинен відтворювати існуючі державні нагороди України та іноземних держав;
– знак не може використовувати символіку політичних партій та громадських організацій України;
– знак повинен передбачати кріплення до фігурної колодки для носіння знака на грудях;
– знак має бути оригінальним, що забезпечуватиме його пізнаваність та візуальну ідентифікацію;
– знак та фігурна колодки мають відображати українську традицію фалеристики, а окремі елементи (орнамент, кеглі, фон) – приналежність до наукової творчості Івана Франка, часу та місця його життєдіяльності;
– знак має містити зображення І.Франка, відображати роки життя: «1856-1916» та містити написи з лицьового боку: «Премія І.Франка», «Ivan Franko Prize».
– усі елементи й написи мають бути розбірливими і пізнаваними.
– розмір знака в натуральну величину не може перевищувати 30 мм у ширину.
– ширина фігурної колодки для знака має мати загальноприйняті пропорції до знаку;
– знак має відповідати вимогам для виготовлення його з дорогоцінних металів;
– знак не повинен потребувати використання для його виготовлення дорогоцінних та напівдорогоцінних каменів, а також їх імітацій (стразів).
18. На Конкурс подаються:
а) якщо матеріали надсилаються звичайною поштою:
– заява, у якій зазначаються відомості про автора(ів) ескізу знака, а також інформація про те, що надані на Конкурс ескізи знака не порушують права інтелектуальної власності третіх осіб;
– графічне кольорове зображення знака в натуральну величину і в збільшеному розмірі (до 150 мм за висотою) на аркуші високоякісного паперу формату А-4;
– у верхньому правому куті аркуша позначається девіз у вигляді шестизначного числа;
– компакт-диск з растровим (у форматі jpeg, роздільна здатність не нижче 400 dpi) та векторним (у форматах eps, ai або cdr) зображенням знака, його мініатюри, (пояснення у форматі MS Word розширення doc, rtf, версія від 97 і вище);
– пояснювальна записка (обсягом до однієї сторінки) з тлумаченням кольорів, зображень та написів, застосованих під час розробки ескізу знака;
– заклеєний конверт формату С6 з позначеним на ньому девізом у вигляді шестизначного числа;
– у конверт має бути вміщена довідка з такою інформацією: прізвища, імена, по батькові, місця проживання виконавців, номери контактних телефонів, відсотковий розподіл премії (за наявності колективу виконавців). Також у конверт мають бути вміщені ксерокопії 1, 2 та 11 сторінок паспортів виконавців.
б) якщо матеріали надсилаються електронною поштою:
– заява, у якій зазначаються відомості про автора(ів) ескізу знака, а також інформація про те, що надані на Конкурс ескізи знака не порушують права інтелектуальної власності третіх осіб (у форматі MS Word розширення doc, rtf, версія від 97 і вище);
– графічне кольорове зображення знака в натуральну величину і в збільшеному розмірі (до 150 мм за висотою) на форматі А-4, у верхньому правому куті аркуша позначається девіз у вигляді шестизначного числа (у форматі pdf);
– файли з растровим (у форматі jpeg, роздільна здатність не нижче 400 dpi) та векторним (у форматах eps, ai або cdr) зображенням знака, його мініатюри;
– пояснювальна записка (обсягом до однієї сторінки) з тлумаченням кольорів, зображень та написів, застосованих під час розробки ескізу знака (у форматі MS Word розширення doc, rtf, версія від 97 і вище);
– текстовий файл з такою інформацією: прізвища, імена, по батькові, місця проживання виконавців, номери контактних телефонів, відсотковий розподіл премії (за наявності колективу виконавців) (у форматі MS Word розширення doc, rtf, версія від 97 і вище);
– відскановані 1, 2 та 11 сторінки паспортів виконавців (у форматі jpeg).
​ 19. Використання та обробка персональних даних здійснюються відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».
20. Переможець Конкурсу за згодою передає авторські майнові права на ескіз знаку шляхом укладення відповідного договору з Фондом.
21. Оригінали ескізів та супровідні матеріали, відзначені преміями, до них авторам не повертаються.
22. Інформація щодо підсумків проведення Конкурсу та його переможців розміщується на офіційному веб-сайті Фонду www.frankoprize.com.ua

Фінансування Конкурсу
23. Конкурс проводиться на безоплатній основі.
24. Фінансування витрат на організацію та проведення Конкурсу здійснюється Фондом.

За довідками з питань конкурсу звертатися до Фонду електронною адресою: frankofund@ukr.net
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення TheDarkMax2 » 28 січня 2016, 09:15

Нащо той конкурс? Зробити, як у Шевченківської премії, - портрет.
До речі, щось забагато премій Франка: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... D%D1%8F%29
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення SHPARIVNYK.UA » 29 березня 2016, 05:02

Дякую членам жюрі за високу оцінку, моєї роботи. :oops:
SHPARIVNYK.UA
 
Повідомлення: 209
З нами з: 06 січня 2011, 00:51
Звідки: Полтава

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення Krutyvus » 29 березня 2016, 15:28

Міжнародний фонд Івана Франка оголосив переможців конкурсу

28 березня 2016 року у Києві оголосили переможців конкурсу на кращий ескіз знаку Лауреата Міжнародної премії ім. Івана Франка. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Міжнародного фонду ім. Івана Франка.

Професійне журі, до складу якого увійшли фахівці із нагородної справи, геральдики, фалеристики та франкознавства, обрало переможців. Загалом до розгляду журі прийняли 12 робіт, які відповідали усім вимогам і Порядку проведення конкурсу на кращий ескіз знаку лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка.

Третє місце розділили між собою Дмитро Кругляк із м. Запоріжжя та Сергій Литвин з м. Полтава. Вони отримають премію по 3 тис. грн.

Друге місце і премію у розмірі 5 тис. грн. дісталася Олегу Лесюку з Торонто (Канада).

Оскільки жоден із проектів ескізів не є довершеним і потребує доопрацювання, члени журі прийняли рішення не визначати перше місце.

Завершальний ескіз знаку Лауреата вирішено доробити з урахуванням ескізів - переможців.

Дирекція Фонду запропонує доопрацювати ескіз знаку Олегу Лесюку - голові Української Спілки Образотворчих Мистців Канади, члену Національної Спілки Художників України і Асоціації Скульпторів Канади.

Нагадаємо, конкурс на кращий ескіз знаку лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка було оголошено 27 січня 2016 року, а прийом робіт здійснювався з 15 лютого по 15 березня 2016 року.

До складу авторитетного журі увійшли: Андрій Гречило, доктор історичних наук, голова Українського геральдичного товариства (голова журі); Микола Чмир, кандидат історичних наук, член Комісії державних нагород та геральдики; Олексій Кохан, заслужений художник України, графік, член Ради Українського геральдичного товариства; Микола Омельченко, президент клубу колекціонерів; Віталій Шевченко, журналіст, письменник, видавець, член Національної Спілки краєзнавців України; Михайло Шалата, літературознавець, письменник, кандидат філологічних наук, франкознавець, член Національної спілки письменників України.

http://k-z.com.ua/kievskie-novosti/3745 ... v-konkursu
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення ABG » 30 березня 2016, 00:23

Відзначені проекти:

02лесюк.jpg
02лесюк.jpg (34.7 Кб) Переглянуто 17255 разів
2-е місце - Олег Лесюк (Торонто)

03литвин.jpg
03литвин.jpg (21.16 Кб) Переглянуто 17255 разів
3-є місце - Сергій Литвин (Полтава)

03кругляков.jpg
03кругляков.jpg (16.17 Кб) Переглянуто 17255 разів
3-є місце - Дмитро Кругляк (Запоріжжя)
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення TheDarkMax2 » 30 березня 2016, 08:48

Лесюківський проект вельми якісний. Мені дуже подобається.
Решта два, на жаль, по-нашому аляпово. Ну, воно і видно, хто з України, а хто з Канади.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення ABG » 19 травня 2016, 10:53

Канадський художник, українського походження Олег Лесюк – голова Української Спілки Образотворчих Мистців Канади, член Національної Спілки Художників України і Асоціації Скульпторів Канади розробив ескіз медалі.

Знак Лауреата Міжнародної премії ім. Івана Франка буде презентовано 27 травня у Львові, а вручатиметься 27 серпня 2016 року , на батьківщині Великого Каменяра – в місті Дрогобич.


Проект-знаку-Франка_Олег-Лесюк-2.jpg
Проект-знаку-Франка_Олег-Лесюк-2.jpg (14.94 Кб) Переглянуто 17072 разів

http://frankoprize.com.ua/index.php/uk/ ... ym-znakom/
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12718
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Конкурс на ескіз знаку лауреата Міжнародної премії Франк

Повідомлення TheDarkMax2 » 20 травня 2016, 13:46

Цей варіант гірший :(
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків


Повернутись в Відзнаки церковні та різних організацій

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей