Чорносотенці проти Державних символів України

Історичні та сучасні національні символи

Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення ABG » 19 лютого 2010, 20:33

На http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2010/02/14/12270:

"ПСПУ і партія "Київська Русь" запропонували змінити державні символи України
14 лютого, 2010

Прогресивна соціалістична партія і партія "Київська Русь" заявили, що виступають за зміну державних українських символів.
Зокрема, у їх повідомленні сказано, що "президія ЦК ПСПУ спільно з головною радою партії "Київська Русь" одноголосно прийняла заяву "Викинути на смітник історії бандерівську символіку - зняти прокляття, що тяжіє над Україною!".
Повідомляється, що при цьому вони виступають за те, щоб рішення про зміну держсимволіки приймалося на всеукраїнському референдумі.
Як зазначають у партії, державні символи України - прапор, герб і гімн - є помилковими. Вони вважають, що на землях, що входять до складу сучасної України домінував у символіці червоний (малиновий) колір з використанням білого і синього, а кольори нинішнього прапора були вперше використані козаками гетьмана Івана Мазепи за часів Полтавської битви, яких вони, у свою чергу, вважають зрадниками.
До того ж, тризуб ПСПУ і партія "Київська Русь" вважають бридким і огидним на підставі того, що він використовувався Українською повстанською армією, а з 12 до 19 століття нібито не використовувався на жодному гетьманському, військовому чи міському гербі.
До всього іншого, гімн України партії вважають калькою з польського і ганьбою держави. На їх думку, державні символи України в нинішньому вигляді роз'єднують народ і руйнують психіку молоді..."
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення Mykola Chmyr » 19 лютого 2010, 22:24

Партія під назвою "Київська Русь" виступає проти Тризуба, що походить якраз з часів Київської Русі!
Ну не маячня? :lol:
Як на мене, не так страшні ті чорносотенці, як пані Герман та Білозір! Чорносотенці просто скасувати хочуть, а "патріоти" доводять до абсурду!
Аватар користувача
Mykola Chmyr
Moderator
 
Повідомлення: 3953
З нами з: 19 грудня 2009, 18:12
Звідки: Київ

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення Oskar » 20 лютого 2010, 13:34

Слід звернути увагу, що ПСПУ, як нео-нацистська партія, продовжує традиції своїх гітлерівських "натхненників" і своїми діями, і в символіці. :lol:

Pspu_prapor.jpg
Прапор ПСПУ
Pspu_prapor.jpg (8.81 Кб) Переглянуто 27691 разів
Nazi_prapor.jpg
Прапор НСДРП - "духовних натхненників" ПСПУ
Nazi_prapor.jpg (9.58 Кб) Переглянуто 27691 разів
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення prus » 23 лютого 2010, 22:33

Кремлівські проекти, які треба викинути на смітник, історичний також, зокрема стару шльондру з прогресуючим клімаксом Вітренко (ПСПУ), так звану партію "Київську Русь" та їм подібним. Ганя Герман за своєю глибиною суттю, така сама, та навіть гірша бо впала на Юдіни копійки, забула мабуть участь свого земляка Я. Галана.
prus
 
Повідомлення: 11
З нами з: 09 січня 2010, 00:55

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення gall » 24 лютого 2010, 09:28

Шановні колеги, прохання не сповзати з геральдичних тем в політику, тім більше давайте не будемо прославляти вбивць,без винятку кого б вони не вбивали- Галана чи Бандеру
gall
 
Повідомлення: 21
З нами з: 23 грудня 2009, 18:55

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення Oskar » 16 квітня 2010, 16:02

http://www.medialaw.kiev.ua/news/1193/ :

Наруга над державними символами
18 Червня 2009
Вісімнадцятого червня 2009 року Президент України підписав ухвалений 4 червня 2009 року Верховною Радою Закон України "Про внесення змін до статті 338 Кримінального кодексу України щодо посилення кримінальної відповідальності за наругу над державними символами України" № 1441-17.
Закон передбачає посилення відповідальності за публічну наругу над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України, а також над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави.
Наразі за такі дії передбачена відповідальність у вигляді штрафу (850 грн) або арештом на строк до шести місяців. Проте, з набуттям чинності змін до Кодексу за вищевказані дії також може настати відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
Адреса закону: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ ... eg=1441-17
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення Oskar » 16 квітня 2010, 16:13

http://radnuk.info/komentar/kruminal/os ... 8----.html :

Кримінальний кодекс України
Розділ XV
ЗЛОЧИНИ ПРОТИ АВТОРИТЕТУ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ОБ'ЄДНАНЬ ГРОМАДЯН
Стаття 338. Наруга над державними символами
1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців.


З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до статті 338 Кримінального кодексу України щодо посилення
кримінальної відповідальності за наругу над державними символами України
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 42, ст.632 )
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
1. Внести до статті 338 Кримінального кодексу України ( 2341-14 ) (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., N 25-26, ст. 131) такі зміни:
1) абзац другий частини першої доповнити словами "або позбавленням волі на строк до трьох років";
2) абзац другий частини другої доповнити словами "або позбавленням волі на строк до двох років".
2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 4 червня 2009 року
N 1441-VI


Коментарі:
1. Суспільна небезпечність передбачених цією статтею злочинів полягає в тому, що вони посягають на суспільні відносини, які забезпечують авторитет і достоїнство органів державної влади України як суверенної держа­ви, принижують державні символи України або іноземної держави та порушують порядок їх використання.
2. Державні символи — це встановлені Конституцією або конституційни­ми законами особливі розпізнавальні знаки конкретної держави, які виражають ідеологічні, політичні, соціальні, економічні та інші орієнтири держави і символізують її суверенітет. Згідно з Конституцією України (ст. 20) державними символами України є Державний Прапор України, Держаний Герб України і Державний Гімн України, опис і порядок використання яких встановлюється законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.
3. Предметом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338 КК, є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Оскільки спеціальні закони ще не прийняті, питання, пов'язані з державною символікою України регламентуються низкою нормативно-правових актів.
Відповідно до постанови Верховної Ради України «Про Державний Прапор України» від 28 січня 1992 р. Державним Прапором України є національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньою — синього кольору, нижньою — жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3 (ВВР. — 1992. — № 19. — Ст. 257).
Державний герб — це закріплений у законодавстві офіційний умовний знак, який через графічне і кольорове зображення окремих фігур виражає коло певних ідей політичного характеру і уособлює суверенітет держави.
Верховна Рада України 19 лютого 1992 р. затвердила Тризуб «як Малий Герб України, вважаючи його головним елементом Великого Герба України». У кольоровому зображенні Малий Герб України — це зображення золотого тризуба на синьому фоні (ВВР. — 1992. — № 40. — Ст. 592). Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням Малого Державного Герба України та герба Війська Запорізького (козак з мушкетом).
Згідно з Конституцією України головним елементом Великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України).
Державний гімн — це закріплена законодавством музично-поетична емблема держави, яка через систему музично-поетичних образів символізує суверенну державу. Згідно із Законом України «Про Державний Гімн України» від 6 вересня 2003 р. № 602-ІУ Державним Гімном України є національний Гімн на музику М. Вербицького зі словами першого куплету та приспіву твору П. Чубинського «Ще не вмерла України і слава, і воля...».
Зазначається, що урочисті заходи загальнодержавного значення розпочинаються і закінчуються виконанням Державного Гімну України. Музичне виконання Державного Гімну України здійснюється під час проведення офіційних державних церемоній та інших заходів (ВВР. — 2003. — № 24. — Ст. 163).
Порядок використання державних символів України регламентується Указом Президента України «Питання щодо використання державних символів України» від 9 лютого 2001 р. № 79/2001 (ОВУ. - 2001. - № 7. -Ст. 269). Наруга над іншого роду емблемами і прапорами не утворює даного злочину. Для кваліфікації за ч. 1 ст. 338 КК не має значення, встановлені чи підняті Герб або Прапор, виконується Гімн України чи ні.
Предметом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 338 КК, є офіційно встановлений або піднятий прапор або герб будь-якої іноземної держави. Не є предметом цього злочину прапори і герби, які не є символами іноземної держави (прапор суб'єкта федерації, прапор міжнародної організації та ін.) або які є такими символами, проте не були офпційно встановлені або підняті. Наруга над гімном іноземної держави не тягне за собою кримінальної відповідальності.
Прапор (герб) іноземної держави вважається офіційно піднятим (встановленим), якщо його піднято (встановлено) на території посольства чи консульства, на засобах пересування глави дипломатичного представництва або у зв'язку з візитом делегації іноземної держави у місці її зустрічі тощо (пункти 7, 22 «Положення про дипломатичні представництва та консульські установи іноземних держав в Україні», затвердженого Указом Президента України від 10 червня 1993 р. № 198/93 (Зібрання законодавства України: Офіц. вид. - К., 2000. - Т. 6).
Наруга над державними символами (прапором, гербом) іноземної держави, які не були офіційно підняті чи встановлені, якщо вона була вчинена з мотивів явної неповаги до суспільства і супроводжувалася особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, може бути кваліфікована за ст. 296 КК.
4. З об'єктивної сторони аналізовані злочини виявляються лише у публічній нарузі над зазначеними символами. Під наругою розуміють грубе, образливе ставлення, зле висміювання, дії, спрямовані на приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою (наприклад, зривання прапора чи герба, їх знищення або пошкодження, використання не за призначенням, учинення на них непристойних написів або малюнків, спотворення тексту або музики гімну, поширення його тексту зі спотворенням змісту і значення, інші дії, в яких виявляється зневажливе ставлення особи до державних символів. Публічний характер дій означає, що вони можуть бути вчинені як відкрито, так і таємно, але за умови, що згодом стануть очевидними для невизначеного кола осіб. Місце вчинення злочину на кваліфікацію не впливає. Для кваліфікації не має значення, є публічна наруга над державними символами виявом негативного ставлення до самих цих сим­волів чи до їх носія (держави).
5. Злочини вважаються закінченими з моменту вчинення будь-якої дії, пов'язаної з наругою над державними символами. Не має значення, чи вдалося особі здійснити свій намір до кінця чи ні.
6. Суб'єктивна сторона злочинів характеризується виною у виді прямого умислу. Особа усвідомлює суспільне небезпечний характер своїх дій, розуміє, що вони порушують порядок використання державних символів України або іноземної держави, принижує їх авторитет і бажає вчинити саме такі дії.
7. Суб'єкт злочинів — будь-яка особа, якій виповнилося 16 років. Особи у віці від 14-ти до 16-ти років можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності лише у разі публічної наруги над державними символами України чи офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави, якщо такі дії вчинені шляхом їх умисного знищення чи по­шкодження загальнонебезпечним способом або при настанні тяжких наслідків (ч. 2 ст. 194 КК).
8. Публічна наруга над Державним Гербом, Державним Прапором або Державним Гімном України чи офіційно встановленим або піднятим гербом чи прапором іноземної держави, вчинені з хуліганських спонукань, підлягає кваліфікації за ст. 338 і відповідною частиною ст. 296 КК (п. 11 постанови ПВСУ «Про судову практику в справах про хуліганство» від 28 червня 1991 р. № 3 (Постанови (1963-2000)... - С. 224).
9. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про рекламу» від 3 липня 1996 р. № 270/96-ВР забороняється використовувати або імітувати зображення Державного Герба України, Державного Прапора України або звучання Дер­жавного Гімну України. Імітація зазначених державних символів у рекламній діяльності не тягне відповідальності за ст. 338 КК, але створює підстави для притягнення суб'єктів підприємницької діяльності до фінансо­вої відповідальності (ВВР. — 1996. — № 39. — Ст. 181).
Аватар користувача
Oskar
 
Повідомлення: 1152
З нами з: 21 грудня 2009, 15:54

Re: Відповідальність за наругу над державними символами

Повідомлення ABG » 10 квітня 2011, 16:08

Депутатам пропонують внести зміни щодо відповідальності за незаконні дії із державними нагородами та порушення порядку використання державних символів: viewtopic.php?f=34&t=81&p=5600#p5600
Аватар користувача
ABG
Site Admin
 
Повідомлення: 12721
З нами з: 18 грудня 2009, 21:34
Звідки: Львів

Re: "Не пора, не пора,.."

Повідомлення Slavnik » 09 серпня 2012, 17:08

Коммуняки, наследники красных коммуно - фашистов завели на выборах свою старую пластинку:
http://www.pravda.com.ua/news/2012/08/9 ... /#comments

Симоненко замахнувся на гімн і герб: із ним "Гітлера зустрічали"
Четвер, 09 серпня 2012, 16:40 Украінська правда

Компартія пропонує обговорити на всенародному референдумі головні державні символи України - герб і гімн.
Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко на прес-конференції в Харкові, повідомляє прес-служба партії.
За його словами, тільки референдум може покласти край двадцятирічним суперечкам щодо герба й гімну України.
На особисту думку Симоненка, держава не може існувати під символом, "із яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким убивали безвинних людей".
Водночас, лідер Компартії зазначив, що тільки народ має право вирішувати це питання.
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Krutyvus » 10 серпня 2012, 15:18

Комуністи працюють:
http://vlasti.net/news/147554
Робота займає час відведений на неї.
Аватар користувача
Krutyvus
 
Повідомлення: 811
З нами з: 19 грудня 2009, 19:18

Re: Великий державний Герб України

Повідомлення Slavnik » 12 серпня 2012, 15:56

Есть люди которые стали на защиту государственных символов Украины:

http://www.pravda.com.ua/news/2012/08/12/6970703/

Татари вимагають суду над Симоненком через герб України
Неділя, 12 серпня 2012, 11:55
Версія для друкуКоментарі48
Лідера КПУ Петра Симоненка потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за його ініціативу щодо зміни державних символів України.
Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пише Zn.ua.
"Зараз Симоненко орієнтується на шовіністично налаштовану частину електорату. На жаль, людей із такими поглядами в Україні не бракує. Частково це передвиборчі висловлювання. Але у лідера КПУ совкове мислення", - сказав він.
На думку Джемілєва, заява Симоненка - наруга над державними символами.
"Згідно з українським законодавством - це злочин. Однак українські правоохоронні органи не реагують. Вони працюють лише на замовлення, коли "зверху" скажуть "фас", - сказав він.
За його словами, у Європі ніхто з політиків не може собі дозволити подібні висловлювання, навіть комуністи.
"Це не перше подібне висловлювання лідера КПУ. Раніше Симоненко говорив і про кримських татар у фашистському дусі. Заявив, що їх справедливо депортували з Криму 1944 року, мовляв, вони зрадники", - сказав Джемієв.
"Таким чином, порушив відповідну статтю кримінального кодексу. 18 травня ми звернулися до Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб Симоненку заборонили в'їзд у Європу. Він підтримує сталінські ідеї. Але поки що відповіді немає. Це тривала процедура - прийняття резолюції", - розповів голова Меджлісу.
Як відомо, лідер КПУ пропонував винести на референдум питання про зміну держсимволів України, вважаючи, що держава не може існувати під символом, "з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали безневинних людей".
Раніше Симоненко заявив, що депортація кримських татар була вчинена радянською владою для їхнього порятунку.
Аватар користувача
Slavnik
 
Повідомлення: 51
З нами з: 28 травня 2012, 20:31
Звідки: Донецьк

Re: Чорносотенці проти Державних символів України

Повідомлення TheDarkMax2 » 21 вересня 2014, 18:01

ABG написав:На http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2010/02/14/12270:

"ПСПУ і партія "Київська Русь" запропонували змінити державні символи України
14 лютого, 2010

Прогресивна соціалістична партія і партія "Київська Русь" заявили, що виступають за зміну державних українських символів.
Зокрема, у їх повідомленні сказано, що "президія ЦК ПСПУ спільно з головною радою партії "Київська Русь" одноголосно прийняла заяву "Викинути на смітник історії бандерівську символіку - зняти прокляття, що тяжіє над Україною!".
Повідомляється, що при цьому вони виступають за те, щоб рішення про зміну держсимволіки приймалося на всеукраїнському референдумі.
Як зазначають у партії, державні символи України - прапор, герб і гімн - є помилковими. Вони вважають, що на землях, що входять до складу сучасної України домінував у символіці червоний (малиновий) колір з використанням білого і синього, а кольори нинішнього прапора були вперше використані козаками гетьмана Івана Мазепи за часів Полтавської битви, яких вони, у свою чергу, вважають зрадниками.
До того ж, тризуб ПСПУ і партія "Київська Русь" вважають бридким і огидним на підставі того, що він використовувався Українською повстанською армією, а з 12 до 19 століття нібито не використовувався на жодному гетьманському, військовому чи міському гербі.
До всього іншого, гімн України партії вважають калькою з польського і ганьбою держави. На їх думку, державні символи України в нинішньому вигляді роз'єднують народ і руйнують психіку молоді..."
Тільки нічого бандерівського в УНРівській символіці немає :) А у бандерівців з червоним "усе гаразд". :)
Tej wojny nikt za nas nie wygra! ©

З моїх снів утичеш над ранок, терпка як аґрус, солодка як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні, фіалкові очі мокрі від сліз.
Аватар користувача
TheDarkMax2
 
Повідомлення: 1134
З нами з: 30 квітня 2014, 01:26
Звідки: Україна, Харків


Повернутись в Державні символи України

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей

cron