Царенко написав:А щодо Великого Герба, то він, схоже, як той "Невловимий Джо" - нікому насправді не потрібний.
А мені потрібен.
Тільки придивився я до деяких проектів Великого Герба України і дійсно, щось не справляє потрібного враження. То лев коронований занадто амбіційно виглядає, то козак розмальований з шаблею попереду нетрадиційну епатажну агресивність проявляє. З першого погляду навіть здається, що символи сходу та заходу протиставляють себе один одному. А чи то квітка папороті, як символ марних сподівань, чи то стилізована Зірка Давида на деяких версіях, між Малим Гербом та короною взагалі ніякої критики не витримує. От і хотілося б запропонувати розмістити на тому місті Герб Волинського воєводства (пізніше Річ Посполита), відомого з XIII віку, як символ давньої історії північної частини України, до якої входили Галичина, Поділля, Волинь та Київщина, він міг-би об’єднати схід та захід України.
А замість калини, що внизу Герба всі малюють, як символ достатку та благополуччя, з чим я не згоден, оскільки ці ягоди не є постійним продуктом харчування, хіба що у голодні зимні часи, хотілось би запропонувати розмістити виноград, який-би ще символізував сонячний південь України.