Ігор90 написав:Хтось має принаймні бібліографію праць про українські воєнно-морські прапори таких іноземних авторів як Люсьєн Філіп чи José María Montells.
У яких виданнях були ці публукації?
Ігор90 написав:Хтось має принаймні бібліографію праць про українські воєнно-морські прапори таких іноземних авторів як Люсьєн Філіп чи José María Montells.
ABG написав:У яких виданнях були ці публукації?
Ігор90 написав:Мені відомо тільки таке посилання:
José María Montells. Las banderas de Ucrania // Banderas, 50, 1994.
istoryk написав:У 1951 р. Підпільна пошта України випускає пам’ятний блок, присвячений події 29. 4. 1918 р. Проект випуску розроблявся С. Л. Рихтицьким в Німеччині. Хто надавав йому консультацію про вигляд прапорів – не відомо.
ABG написав:Я цієї публікації не бачив. А щодо виставлених проектів на FOTW, то вони переважно базуються на "реконструкціях" Шрамченка і Трембіцького. Я вже писав про маячню з прапором "порта Одеса" (він також виставлений на FOTW) з гербом ... міста Уральська. Все це, на жаль, "переповзає" в іншомовні статті, в яких немає нічого нового, лише додаються нові помилки та вигадки.
istoryk написав:Воєнний прапор у виданнях Підпільної пошти України.У 1951 р. Підпільна пошта України випускає пам’ятний блок, присвячений події 29. 4. 1918 р. Проект випуску розроблявся С. Л. Рихтицьким в Німеччині. Хто надавав йому консультацію про вигляд прапорів – не відомо. На блоці вміщено зображення 4 прапорів: 1.військового флоту.2.морського міністра.3.командувача Чорноморського флоту.4.генерального консула України.
Ігор90 написав:хотілося б знайти все, щоб мати в них описи всіх-всіх-всіх морських прапорів, а їх дуже багато.
Юрій К. написав:Якщо прапорів, то їх, мабуть, було не більше десятка (офіційно встановлених).
Юрій К. написав:
Навряд чи була необхідність у якихось консультаціях. Зображення всіх чотирьох вказаних прапорів (у виконанні С. Шрамченка та М. Битинського) були опубліковані в українських військово-історичних часописах довоєного часу. Вони, напевно, і стали основою.
Ігор90 написав:
Цікаво! Чи відомо ще щось про марки, листівки із зображенням українського військового прапору? Я бачив ще ось таке
istoryk написав:Рихтицький, який проектував видання ППУ, тоді був молодим хлопцем. Щойно перед війною він закінчив гімназію. Можна припустити, що якийсь часопис міг бачити, але навряд чи через 10 років пам’ятав, де і у якому номері є зображення українських воєнно-морських прапорів. Напевно, без знавців даного питання обійтися не могло.
Уявіть: Реґенсбург чи Мюнхен. 1951 рік.
На Вашу думку, де можна було знайти українські військово-історичні часописи довоєного часу, щоби подивитися ілюстрації?
istoryk написав:Рихтицький, який проектував видання ППУ, тоді був молодим хлопцем. Щойно перед війною він закінчив гімназію. Можна припустити, що якийсь часопис міг бачити, але навряд чи через 10 років пам’ятав, де і у якому номері є зображення українських воєнно-морських прапорів. Напевно, без знавців даного питання обійтися не могло.
Уявіть: Реґенсбург чи Мюнхен. 1951 рік.
На Вашу думку, де можна було знайти українські військово-історичні часописи довоєного часу, щоби подивитися ілюстрації?
Ігор90 написав:Цікаво! Чи відомо ще щось про марки, листівки із зображенням українського військового прапору? Я бачив ще ось таке:
ABG написав: Я так розумію, що мова йде про блок з 4-х марок "Вітай, Чорне море!", випущений 29.04.1951 р. до 33-річчя піднесення українських прапорів на флоті.
istoryk написав:Хто міг допомогти із рисунками?
Ігор90 написав:Судячи з малюнку, автор доволі уважно прочитав опис військового прапору Української Держави, і у своїй роботі керувався саме описом, а не відомими малюнками з неточностями.
Повернутись в Символіка до 1991 року
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість